|
www.wisloczanie.pl Forum Wisloczan
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Wilkomir

|
Wysłany: Nie Lut 10, 2008 12:08 pm Temat postu: |
|
|
Ależ Radowanie, nigdzie nie zaznaczałem, że w innych krajach jest bezpieczniej, ale przecież nie powiesz mi, że nie ma żadnego, "piękniejszego, bezpieczniejszego" miejsca od polski, i owszem, wszedzie może jest przemoc, ale nie w takich samych ilościach. Np. w Hiszpani (większość) dzieci całymi dniami potrafią przegrać w piłkę nożną, lub przesiedzieć przed komputerem (wtedy są bezpieczniejsze, że tak to nazwę), a młodzież wkłada więcej rozumu w nauke niż w destrukcje materii tworzącej np. kosze na śmieci czy lampy w tunelach.
I wcale nie trudno stać się współuczestnikiem przestępstwa, a co za tym idzie, równie dobrze ofiarą. Załóżmy wystarczy że ulegniesz prośbie "kolegów", aby wypić ku ich uciesze, wtedy najprawdopodobniej przechodzi się w stan upojenia alkoholowego, i wtedy również jest się w stanie zrobić różne dziwne rzeczy. Przypadki chodzą po ludziach.
I... równie dobrze mało interesuje mnie, jak wygląda moje podejście w oczach ludzi (taak, jaki cholerny ze mnie egoista).
Nic nie zrobiłem dla polski, jednak gdybym miał takie możliwości (tylko takie racjonalne), to by mnie tu nie było. I może masz rację - nie widzę niczego, co by moi przodkowie zrobili, bo równie dobrze jeśli np. sami rozpętali wojne, to niech i ją sami zakończą.
A tak swoją drogą, czy musze koniecznie coś dla polski zrobić, aby ją obrażać? I pochwal się nam, co ty zrobiłeś dla polski, i powiedz, dlaczego sądzisz, że to polska jest najlepszym krajem? Bo chyba nie powiesz mi, że tylko z tego powodu, ze to jest jedyny kraj, jaki znasz tak bardzo, aby go "szanować"? I "Ciebie" powinno się pisać z małej litery w momentach, w których to słowo odnosi się do mnie, bo w końcu jestem do takiego stopnia bezczelny, aby nie szanować polski, najlepszego kraju wg. Radowana. Powinienem spłonąć na stosie.
A mówiąc prawdę - tak jak zarówno już kiedyś ci to mówiłem (widocznie nie pamiętasz, ale to nic) wcale nie chcę odtwarzać jej korzeni. Jestem tu tylko po to, by uczyć się władać mieczem. I pamiętaj - WIĘKSZOŚĆ LUDZI MA RÓŻNE ZDANIE NA POSZCZEGÓLNE TEMATY. - opinia tego najgorszego, najgłupszego, najbezczelniejszego, niedowidzącego, niedouczonego, niedojrzałego kaleki - czyli moja opinia. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Radowan Złotousty Piśmienny

|
Wysłany: Nie Lut 10, 2008 4:15 pm Temat postu: |
|
|
Masz prawo do swojego zdania. A ja moge się z nim nie zgadzać i uważać je za głupie. Co do przestępczości np w Hiszpanii to rozczaruję Cię - wydaje Ci się. Podobnie ilość przestępczości ujawnionej w Polsce spada. Owszem powiem, że Polska nie należy do czołówki krajów szzcególnie niebezpiecznych. A Hiszpania to bardzo zły przykład, bo tam o ile pamięć mnei nie myli statystycznie więcej przestępstw przypada na jednego mieszkańca niż w Polsce.
Wątpię, aby w Hiszpanii nei było żadnego zdewastowanego miejsca...
Bynajmniej aby kogoś lub coś obrażać właśnie nie musisz robić nic. I to tylko świadczy o poziomie Twoim i Twojego zdania opartego na niczym.
Skoro więc nic nie zrobiłeś dla Polski, co już stwierdziłeś, zobacz co Polska i Twoi przodkowie zrobili dla Ciebie. Nic nie zrobiłem dla Polski ale jej przynajmniej nie obrażam, bo szanuję całe pokolenia przodków, którzy pracowali, przelewali krew i oddawali to co mają najcenniejszego dla pewnego ideału - którym była dla nich Polska. Nie widzisz co zrobili? Hmm... poczytaj więc książkę do historii
Niekoniecznie musisz pod razu spłonąć na stosie Daję najpierw możliwość poprawy
To że masz własne zdanie nie przesądza jeszcze o jego słuszności...
A dlaczego sądzę, że Polska jest najlepszym krajem? Bo ten kraj poznałem, wychowałem się w jego mentalności, poznałem jej dzieje, zrozumiałem i zaakceptowałem wady, pokochałem zalety Inne kraje również są piękne na swój sposób, ale Polska jest dla mnie najpiękniejsza  _________________ Nowe spodnie - 70zł. Historyczna tunika - 140zł. Nowa kolczuga - 700zł. Wypaśny miecz - 2000zł. Zobaczyć błysk zadowolenia w oczach Ziemowita Wesołego - NIEMOŻLIWE --> za całą resztę zapłacisz jak wstąpisz  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|