| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Ziemowit Site Admin

|
Wysłany: Sob Wrz 27, 2008 5:39 pm Temat postu: Wisłoczanie v 2.0 |
|
|
Po dzisiejszym spotkaniu (Radowan, Kanimir, Wilkomir, Vesna i ja) nastąpił nowy początek. A właściwie dwa początki.
Radowan i Kanimir wystąpili z Wisłoczan z zamiarem utworzenia nowej drużyny.
A ja wprowadzam diametralne zmiany w Drużynie Wczesnośredniowiecznych Wojów Słowiańskich - Wisłoczanie.
Piszę to wszystko po to, aby pozostała, niezdecydowana część Drużynników, mogła wybrać, do której drużyny chce obecnie należeć.
Dobrze byłoby, gdyby Radowan i Kanimir opisali również plan własnej drużyny (dla lepszej orientacji i wyboru dla obecnych członków).
Prawo Drużyny Wczesnośredniowiecznych Wojów Słowiańskich - Wisłoczanie od 28 IX 2008:
1. Drużyna ma na celu jak najdoskonalsze odtwarzanie kultury duchowej i materialnej wojowników z terenów Polski Południowo-Wschodniej, żyjących tu w Xw, naszych słowiańskich Przodków.
2. Drużyna składa się tylko i wyłącznie z wojowników (lub wojowniczek).
3. Prawem i obowiązkiem każdego Drużynnika jest samodoskonalenie (duchowe i fizyczne).
4. O przyjęciu do Drużyny decyduje Wiec.
5. Na czele Drużyny stoi Wódz, wybrany przez Wiec. Poza Wiecem Wódz decyduje o wszystkich sprawach Drużyny.
6. Wszelkie zmiany w niniejszym prawie wprowadzić może tylko Wiec.
7. Wiec jest ważny tylko wtedy, gdy składa się z wszystkich Drużynników, decydujących jednomyślnie.
8. Dalsza część prawa dotyczy tylko Drużynników i jest niejawna dla postronnych. _________________ Im więcej potu na treningu
tym mniej krwi w boju |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Radowan Złotousty Piśmienny

|
Wysłany: Sob Wrz 27, 2008 6:00 pm Temat postu: |
|
|
Ehh.. choć różnie bywało to zawsze Wisłoczanom byłem wierny i za piękne wspomnienia z minionych 5 lat chcę wszystkim którzy Drużynę współtworzyli bardzo podziękować
Oczywiście nadal liczę na owocną współpracę i że niejedno też wspólnie uda nam się zdziałać i na niejednej imprezie pobawić
No i życzę powodzenia na nowej drodze! Bardzo trudnej ale też takiej, która na pewno przyniesie Wam duużo satysfakcji! Bo o to w tym przecież chodzi  _________________ Nowe spodnie - 70zł. Historyczna tunika - 140zł. Nowa kolczuga - 700zł. Wypaśny miecz - 2000zł. Zobaczyć błysk zadowolenia w oczach Ziemowita Wesołego - NIEMOŻLIWE --> za całą resztę zapłacisz jak wstąpisz  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sobiesław Piśmienny

|
Wysłany: Sob Wrz 27, 2008 7:47 pm Temat postu: |
|
|
no i włąśnie czekałem na momet w którym to wszystko się wyjaśni. tak więc w związku ze jestem Kanimirowi naprawde wdzięczny, nie moge tej sprawy zostawić tak oo. . . wyrzekam się funkcji dziesiętnika, Niechaj przejmie ją Wódz w dróżynie nadal chcwilowo zostane (jak długo chwilowo to nie wiem) jedno jest pewne, choćbym nawet wystapił, na mój topór w obronach grodu i ważniejszych bitwach liczyć możecie za razem nie ukrywam że także bede działał w nowej dróżynie _________________ 1 Książe ZAWSZE ma racje
2 nawet gdy jesteś pewien że Książe nie ma racji. . . to i tak ją ma
3 w razie wszelakich wątpliwości patrz do punktu 1 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ziemowit Site Admin

|
Wysłany: Nie Wrz 28, 2008 9:53 am Temat postu: |
|
|
Jako że nie udało się przeforsować w Wisłoczanach Kanimira na Wodza, a ja nie moge się tym wszystkim zajmować, dlatego zajmę się teraz tylko tym, co potrafie najlepiej i przekształcam Wisłoczan w drużynę czysto wojowniczą.
W najbliższą sobotę odbędzie się Wiec na którym wyjaśnie nowe zasady i na którym tak naprawdę powstanie nowe oblicze, "Wisłoczanie II". _________________ Im więcej potu na treningu
tym mniej krwi w boju |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sobiesław Piśmienny

|
Wysłany: Nie Wrz 28, 2008 7:30 pm Temat postu: |
|
|
tak więc ze smutkiem i żalem niepoojętm żałuję, ale mimo wszystko wybieram dróżyne nowopowstałą i chciałbym poinformować że z dniem dzisiejszym żegnam progi Wisłoczańskie
P.S. bylo naprawde miło pzrez te dwa lata - dzięki wszystkim za wszystko  _________________ 1 Książe ZAWSZE ma racje
2 nawet gdy jesteś pewien że Książe nie ma racji. . . to i tak ją ma
3 w razie wszelakich wątpliwości patrz do punktu 1 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dalmir
|
Wysłany: Nie Wrz 28, 2008 7:37 pm Temat postu: |
|
|
Niestety ja także obwieścić muszę, że odchodze do nowej drużyny . Mimo że byłem w druzynie dość krótko to przeżyłem dużo wspaniałych chwil za które Wam dziekuje. Tak więc ......
SŁAWA ! _________________ Życie to ostry miecz na ktorym Bog napisał: WALCZ, KOCHAJ, CIERP |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Domochwał

|
Wysłany: Pon Wrz 29, 2008 4:06 pm Temat postu: |
|
|
Ja pragnę obwieścić, że zostaję i mam nadzieę i chęci pomagać w rozwoju Wisłoczan.
Wam na nowej drodze powodzenia
Ziemko dlaczego każdy musi być wojownikiem? Nie przepadam za walką, a do kapłaństwa mnie ciągnie Przedyskutujemy to... _________________ Demokracja to najgorszy z możliwych ustrojów, a Marks dawno wymyślił lepszy...
Demokracja to rządy hien nad osłami.
Demokracja to rządy poprzez dyskusje, które efektywne są tylko wtedy, kiedy dyskusje udaje się uciszyć. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Boguchwał Piśmienny
|
Wysłany: Pon Wrz 29, 2008 9:09 pm Temat postu: |
|
|
Powodzenia wam Wszystkim ! Chodz nie jestem z wami, nigdy nie bede przeciw Powodzenia na dalszej drodze Odtwórstwa
Brat Michał Curie Resovia- gałąź Dębicka  _________________ Ordo Milties Sancti Johannis Baptistae Hospitalis Hierosolymitan
Albo Królestwo Sumienia... Albo nic... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ziemowit Site Admin

|
Wysłany: Sro Paź 01, 2008 9:41 am Temat postu: |
|
|
Wiec w sobotę, 4 października o 16.00 w tradycyjnym miejscu - na Łysej Górze.
Domochwale, w nowej drużynie TYLKO wojownicy. Dlatego sugeruje Ci dołączyć do Sokołów. _________________ Im więcej potu na treningu
tym mniej krwi w boju |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Paź 01, 2008 9:07 pm Temat postu: |
|
|
Ziemowicie a masz już kogoś innego chętnego do biegania z Tobą po lesie o 4 rano?
Wybór należy do każdego! Więc nie sugeruj  _________________ Nowe spodnie - 70zł. Historyczna tunika - 140zł. Nowa kolczuga - 700zł. Wypaśny miecz - 2000zł. Zobaczyć błysk zadowolenia w oczach Ziemowita Wesołego - NIEMOŻLIWE --> za całą resztę zapłacisz jak wstąpisz  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ziemowit Site Admin

|
Wysłany: Czw Paź 02, 2008 6:09 am Temat postu: |
|
|
Nie mam Radowanie, i zakładam, ze w nowej drużynie będe sam  _________________ Im więcej potu na treningu
tym mniej krwi w boju |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Paź 02, 2008 8:30 pm Temat postu: |
|
|
Ehh... ale jednoosobowa Drużyna to nie tyle Drużyna co jedna osoba...
Ale jeśli sprawi Ci to przyjemność to tego właśnie Ci życzę  _________________ Nowe spodnie - 70zł. Historyczna tunika - 140zł. Nowa kolczuga - 700zł. Wypaśny miecz - 2000zł. Zobaczyć błysk zadowolenia w oczach Ziemowita Wesołego - NIEMOŻLIWE --> za całą resztę zapłacisz jak wstąpisz  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wilkomir

|
Wysłany: Sob Paź 04, 2008 4:20 pm Temat postu: |
|
|
Cyt. "Wiec w sobotę, 4 października o 16.00 w tradycyjnym miejscu - na Łysej Górze."
Wodzu, mogłeś chociaż oficjalnie na forum wiec odwołać... prawda? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ziemowit Site Admin

|
Wysłany: Sob Paź 04, 2008 4:43 pm Temat postu: |
|
|
Wilkomirze, byłem na umówionym miejscu 16.00 - 16.03 dziś. Nie zastałem Cię tam... więc pojechałem do konia. Choć czułem iż przybyć możesz... _________________ Im więcej potu na treningu
tym mniej krwi w boju |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|