Forum www.wisloczanie.pl Strona Główna www.wisloczanie.pl
Forum Wisloczan

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Wisłoczanie v 2.0

To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum www.wisloczanie.pl Strona Główna -> Ogólnie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Ziemowit
Site Admin

PostWysłany: Sob Wrz 27, 2008 5:39 pm    Temat postu: Wisłoczanie v 2.0 Odpowiedz z cytatem

Po dzisiejszym spotkaniu (Radowan, Kanimir, Wilkomir, Vesna i ja) nastąpił nowy początek. A właściwie dwa początki.

Radowan i Kanimir wystąpili z Wisłoczan z zamiarem utworzenia nowej drużyny.

A ja wprowadzam diametralne zmiany w Drużynie Wczesnośredniowiecznych Wojów Słowiańskich - Wisłoczanie.

Piszę to wszystko po to, aby pozostała, niezdecydowana część Drużynników, mogła wybrać, do której drużyny chce obecnie należeć.

Dobrze byłoby, gdyby Radowan i Kanimir opisali również plan własnej drużyny (dla lepszej orientacji i wyboru dla obecnych członków).

Prawo Drużyny Wczesnośredniowiecznych Wojów Słowiańskich - Wisłoczanie od 28 IX 2008:

1. Drużyna ma na celu jak najdoskonalsze odtwarzanie kultury duchowej i materialnej wojowników z terenów Polski Południowo-Wschodniej, żyjących tu w Xw, naszych słowiańskich Przodków.
2. Drużyna składa się tylko i wyłącznie z wojowników (lub wojowniczek).
3. Prawem i obowiązkiem każdego Drużynnika jest samodoskonalenie (duchowe i fizyczne).
4. O przyjęciu do Drużyny decyduje Wiec.
5. Na czele Drużyny stoi Wódz, wybrany przez Wiec. Poza Wiecem Wódz decyduje o wszystkich sprawach Drużyny.
6. Wszelkie zmiany w niniejszym prawie wprowadzić może tylko Wiec.
7. Wiec jest ważny tylko wtedy, gdy składa się z wszystkich Drużynników, decydujących jednomyślnie.
8. Dalsza część prawa dotyczy tylko Drużynników i jest niejawna dla postronnych.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen
Radowan Złotousty
Piśmienny

PostWysłany: Sob Wrz 27, 2008 6:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Smile Ehh.. choć różnie bywało to zawsze Wisłoczanom byłem wierny i za piękne wspomnienia z minionych 5 lat chcę wszystkim którzy Drużynę współtworzyli bardzo podziękować Smile

Oczywiście nadal liczę na owocną współpracę i że niejedno też wspólnie uda nam się zdziałać i na niejednej imprezie pobawić Smile

No i życzę powodzenia na nowej drodze! Bardzo trudnej ale też takiej, która na pewno przyniesie Wam duużo satysfakcji! Bo o to w tym przecież chodzi Smile
Nowe spodnie - 70zł. Historyczna tunika - 140zł. Nowa kolczuga - 700zł. Wypaśny miecz - 2000zł. Zobaczyć błysk zadowolenia w oczach Ziemowita Wesołego - NIEMOŻLIWE --> za całą resztę zapłacisz jak wstąpisz Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Sobiesław
Piśmienny

PostWysłany: Sob Wrz 27, 2008 7:47 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no i włąśnie czekałem na momet w którym to wszystko się wyjaśni. tak więc w związku ze jestem Kanimirowi naprawde wdzięczny, nie moge tej sprawy zostawić tak oo. . . wyrzekam się funkcji dziesiętnika, Niechaj przejmie ją Wódz w dróżynie nadal chcwilowo zostane (jak długo chwilowo to nie wiem) jedno jest pewne, choćbym nawet wystapił, na mój topór w obronach grodu i ważniejszych bitwach liczyć możecie Very Happy za razem nie ukrywam że także bede działał w nowej dróżynie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Ziemowit
Site Admin

PostWysłany: Nie Wrz 28, 2008 9:53 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jako że nie udało się przeforsować w Wisłoczanach Kanimira na Wodza, a ja nie moge się tym wszystkim zajmować, dlatego zajmę się teraz tylko tym, co potrafie najlepiej i przekształcam Wisłoczan w drużynę czysto wojowniczą.

W najbliższą sobotę odbędzie się Wiec na którym wyjaśnie nowe zasady i na którym tak naprawdę powstanie nowe oblicze, "Wisłoczanie II".
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen
Sobiesław
Piśmienny

PostWysłany: Nie Wrz 28, 2008 7:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak więc ze smutkiem i żalem niepoojętm żałuję, ale mimo wszystko wybieram dróżyne nowopowstałą i chciałbym poinformować że z dniem dzisiejszym żegnam progi Wisłoczańskie

P.S. bylo naprawde miło pzrez te dwa lata - dzięki wszystkim za wszystko Very Happy
Powrót do góry
Dalmir

PostWysłany: Nie Wrz 28, 2008 7:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niestety ja także obwieścić muszę, że odchodze do nowej drużyny . Mimo że byłem w druzynie dość krótko to przeżyłem dużo wspaniałych chwil za które Wam dziekuje. Tak więc ......

SŁAWA !
Domochwał

PostWysłany: Pon Wrz 29, 2008 4:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja pragnę obwieścić, że zostaję i mam nadzieę i chęci pomagać w rozwoju Wisłoczan.

Wam na nowej drodze powodzenia Razz

Ziemko dlaczego każdy musi być wojownikiem? Nie przepadam za walką, a do kapłaństwa mnie ciągnie Razz Przedyskutujemy to...
Powrót do góry
Boguchwał
Piśmienny

PostWysłany: Pon Wrz 29, 2008 9:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Powodzenia wam Wszystkim ! Chodz nie jestem z wami, nigdy nie bede przeciw Smile Powodzenia na dalszej drodze Odtwórstwa Smile

Brat Michał Smile Curie Resovia- gałąź Dębicka Smile

Albo Królestwo Sumienia... Albo nic...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Ziemowit
Site Admin

PostWysłany: Sro Paź 01, 2008 9:41 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiec w sobotę, 4 października o 16.00 w tradycyjnym miejscu - na Łysej Górze.

Domochwale, w nowej drużynie TYLKO wojownicy. Dlatego sugeruje Ci dołączyć do Sokołów.
Radowan Złotousty
Piśmienny

PostWysłany: Sro Paź 01, 2008 9:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Smile Ziemowicie a masz już kogoś innego chętnego do biegania z Tobą po lesie o 4 rano?

Wybór należy do każdego! Więc nie sugeruj Wink
Nowe spodnie - 70zł. Historyczna tunika - 140zł. Nowa kolczuga - 700zł. Wypaśny miecz - 2000zł. Zobaczyć błysk zadowolenia w oczach Ziemowita Wesołego - NIEMOŻLIWE --> za całą resztę zapłacisz jak wstąpisz Smile
Powrót do góry
Ziemowit
Site Admin

PostWysłany: Czw Paź 02, 2008 6:09 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie mam Radowanie, i zakładam, ze w nowej drużynie będe sam Smile
Radowan Złotousty
Piśmienny

PostWysłany: Czw Paź 02, 2008 8:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ehh... ale jednoosobowa Drużyna to nie tyle Drużyna co jedna osoba...

Ale jeśli sprawi Ci to przyjemność to tego właśnie Ci życzę Smile
Powrót do góry
Wilkomir

PostWysłany: Sob Paź 04, 2008 4:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cyt. "Wiec w sobotę, 4 października o 16.00 w tradycyjnym miejscu - na Łysej Górze."

Wodzu, mogłeś chociaż oficjalnie na forum wiec odwołać... prawda?
Powrót do góry
Ziemowit
Site Admin

PostWysłany: Sob Paź 04, 2008 4:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wilkomirze, byłem na umówionym miejscu 16.00 - 16.03 dziś. Nie zastałem Cię tam... więc pojechałem do konia. Choć czułem iż przybyć możesz...
To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum www.wisloczanie.pl Strona Główna -> Ogólnie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: